• medjunarodni transport robe
  • medjunarodni transport robe
  • medjunarodni transport robe
  • medjunarodni transport robe
  • medjunarodni transport robe

Najnovije vesti

ZBIRNI TRANSPORT - PROBLEMI I REŠENJA

24/05/2016

U današnje vreme, jedan od glavnih načina ostvarivanja kvalitetnog profita je ušteda. Transport je "krvotok" svetske ekonomije, a bitne uštede mogu se ostvariti upravo smanjenjem troškova transporta. Savremena ekonomija sve manje dozvoljava lagerovanje većih količina robe, pa je potreba za transportom manjih, a učestalijih pošiljki sve veća.

Kako kupci ne bi plaćali ceo tovarni prostor kamiona za robu koja zauzima samo deo kamiona, ZBIRNI TRANSPORT ROBE je vid transporta kojim se mogu ostvariti znatne uštede. To znači da kupac snosi troškove samo za deo tovarnog prostora koji zauzima njegova roba, a ne za ceo kamion. Ali budite oprezni! Zbirni transport može izazvati razne komplikacije, a naročito prilikom uvoznog carinjenja robe. Kako je kod komplet prevoza robu moguće robu cariniti na točkovima, kod zbirnog prevoza robe to najčešće nije moguće, jer carinski propisi tako nalažu. Ukoliko ste dogovorili zbirni transport robe do konačnog odredišta, bitno je da sa prevoznikom definišete način carinjenja robe, ko snosi troškove smeštaja robe u carinski magacin radi carinjenja robe, naknadnu dostavu i slično. Drugim rečima, na putu od utovara do istovara robe, postoji dodatna stanica zbog carinjenja robe, a koja povećava troškove prevoza. Prilikom dogovaranja transporta, prevoznici često izostave ovu stavku i kupca dovode pred svršen čin pozivajući se na zakonske propise i time stvaraju nepredviđene troškove naručiocu prevoza.

Naša kompanija ima ugovore sa nekoliko carinskih magacina i špediterskih kuća širom Srbije i zbog toga brigu o smeštaju, carinjenju robe i naknadnom prevozu do konačnog odredišta možete prepustiti nama.

Kako je u Srbiji, ali i u svetu ekspanzija transportnih firmi, potrebno je izabrati pouzdanog transportnog operatera koji poseduje znanje, iskustvo, tazna osiguranja, ali i dobre preporuke. Naša firma poslednjih godina svoje poslovanje zasniva na zbirnom transportu u uvozu, a pojednostavljenjem carinskih formalnosti uskoro će početi istu uslugu da vrši i u izvozu. Naš kadar je obrazovan, sa puno iskustva, a uz sve to maksimalno posvećen svojim klijentima. Kako bi ste izbegli dodatne i naknadne troškove prilikom transporta robe, potrebno je da se unapred informišete o svim detaljima, jer često najniža cena nije i najefikasnije i najjeftinije rešenje na kraju, jer često podrazumeva skrivene troškove.

Ukoliko imate iskustva sa angažovanjem transportnih firmi, sigurno ste imali iskustva da jeftiniji prevoznik kasni sa isporukom, ne odgovara na pozive, ne pruža istinite informacije o statusu vozila, dovodi vas u neprijatnu situaciju jer vi ne možete isporučiti proizvod svom kupcu u dogovorenom roku, plaćate penale i slično, a neretko i da završite na sudu. Naša kompanija se trudi da u startu precizno dogovori troškove transporta i propratnih aktivnosti bez skrivenih stavki, termine preuzimanja i isporuke robe. U slučaju kašnjenja zbog nepredviđenih situacija, trudimo se da ponudimo alternativna rešenja i uvek imamo plan B. Time izbegavamo naknadne neprijatnosti i neželjene efekte.

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice ili su vam potrebne informacije vezane za zbirni transport robe, Nivex vam je na raspolaganju, a naše kontakte možete pronaći na stranici KONTAKT ili možete poslati direktan upit na stranici TRANSPORT.

 

Pozovite nas

Aktuelno

POTREBNI VOZAČI ŠLEPERA

28/12/2018

Potrebni vozači CE kategorije (šleper), sa iskustvom u međunarodnom transportu, po mogućstvu sa iskustvom na Francuskoj. Rade se puni utovari, dotovari i treće zemlje. Više d...više

Obuka i posao za vozače E kategorije

08/06/2018

Vršimo obuke i zaposljavamo vozače E kategorije na šleperima u međunarodnom drumskom saobraćaju. Obuka podrazumeva kratak teorijski i praktični deo u dvojnoj posadi u periodu...više

Zaposlenje - Administrativni radnik - Referent transporta

07/06/2018

Kreativnim, ambicioznim i stabilnim osobama nudimo poslove na sledećim pozicijama i to za stalni radni odnos:Referent transporta- organizacija i realizacija transporta- kontrola i...više